Vores Historie

Hvordan det hele startede

For mig, Katrine, har blomster altid været en del af mit liv… så langt jeg husker tilbage var det nærmest et dagligt ritual, på vej hjem fra skole at plukke en smuk grøftekants-buket til min mor… og kærligheden til blomster har varet ved lige siden.
De første silkeblomster husker jeg tydeligt fra min farmors hjem, det var smart tænkte jeg dengang.

Da min ældste datter så skulle giftes, var jeg så heldig at få lov til at lave brudebuketten.
Vi talte om at det kunne være sjovt at lave den af moderne silkeblomster, så hun havde buketten til evigt minde om den smukke dag.
Vi sprang ud i det og der var ingen der bemærkede at buketten var af kunstige blomster.

Anthon derimod er vokset op i det der dengang var Skandinaviens største rosengartneri.

Når han fortæller historier om hvordan de, gennem vinteren, hele tiden fik besøg af tankbilen med olie. Der blev brugt 8 ton i døgnet blot for at holde planterne frostfrie ! – ja så løber det én koldt ned ad ryggen.

Det enorme forbrug af energi (og deraf udledning af CO2) og de mængder af gødning, pesticider og vand der bliver brugt for at producere snit-roser er stadig et faktum i dag… måske er opvarmningen blevet smartere, men der skal stadig bruges kunstigt lys i drivhusene og den kontinuerlige fragt fra hele verden til Europa er kun blevet større i takt med globaliseringen og efterspørgslen på smukke og specielle blomster.
Blomsterne kan ikke gro sig så fine uden vand, gødning og pesticider til skadedyrsbekæmpelse, så dette forbrug er bestemt ikke blevet mindre.

Al den snak om miljøbelastning sat op mod efterspørgsel satte tanker i gang og gav livlige diskussioner omkring middagsbordet…

Kunne man gøre noget anderledes…? Og hvem kunne drage mest fordel af at gøre tingene på en ny og mere praktisk måde…?
Vi kom frem til at virksomheder skal bruge tid på det de er bedst til.

Så kunne VI tilbyde et enestående produkt… buketter af silkeblomster !
+ en stabil, personlig og bekymringsfri service.

Som tænkt, – så gjort…

Derfor kan virksomheder i dag ta’ det bæredygtige valg og få blomster leveret fra familievirksomheden Anthon & Katrine.

 

 

Her er vi så...

Katrine

Er passioneret omkring blomster og bæredygtighed. Hun er dagligt ude hos firmaer for at sprede det gode budskab og finder frem til de helt rigtige løsninger til den enkelte kunde. Hun værdsætter også tiden i blomster-værkstedet, det kreative frirum sammen med Line gi’r overskud og godt humør. Derudover er hun engageret i Det Danske Haveselskab og nyder at se Downton Abbey, engelske haveprogrammer og gør-det-selv udsendelser i TV. 3000 m2 have og et endnu større eng-projekt opta’r resten af fritiden for hende og Anthon.

Anthon

Er firmaets ”Georg-Gearløs” og fejedreng med det økonomiske overblik. Han sørger for værkstedsindretningen, hvor det er en selvfølge at genbruge gamle materialer til nye løsninger. Han er vild med mekanik og ting der kan skilles ad og kan dagen krydres med en go’ kop kaffe og andre menneskers livshistorier, ja så har det været en dejlig dag. Og så gi’r han verdens bedste Bamse-krammere...

Line

Er yngste medlem af familien og næste generation i firmaet. Hun er blomsterhåndværker og har sin daglige gang i blomster-værkstedet hvor hun binder smukke buketter, sørger for at ha’ det kølige overblik på lagerbeholdningen og at alle buketter er klar til næste levering til kunderne. Hun nyder også at møde vores kunder for at få en hyggelig snak når hun leverer den månedlige buket. Gør-det-selv er hun også ferm til og har bygget det skønneste kolonihavehus hvor hun og kæresten Asger gror alle former for grøntsager til husholdningen. De elsker jagt og fiskeri og dyrker i det hele taget filosofien fra jord til bord og laver lækker mad af det hele.